Кламер БГ - Бизнес новини: България е единствената източноевропейска страна, в която британците искат да купят имоти

България е единствената източноевропейска страна, в която британците искат да купят имоти

Бизнес

|
Съб, 01 Фев 2014г. 12:35ч.
България е единствената източноевропейска страна, в която британците искат да купят имоти

Изненадващо България стана единствената източноевропейска страна, попаднала в представително проучване за най-предпочитано място за купуване на недвижимо имущество сред британците.

Британците, които смятат да купят имот в чужбина, по-вероятно ще се насочат към Испания, а не традиционно към Франция, въпреки проблемите около финансовата криза в Испания, показва ново проучване на агенцията за недвижимо имущество Rightmove, цитирано от БНР.

Данните показват, че 51% от тези, които възнамеряват да купуват в чужбина, смятат да си останат британски граждани, една трета планират да емигрират в името на по-добър живот и 13 процента просто да инвестират в недвижимо имущество. Като основни фактори за купуване в чужбина са изтъкнати по-хубавото време, живот с по-малко стрес, по-малко разходи и по-добро място за създаване на семейство.

Въпреки че Испания се очертава като най-вероятен британски избор за купуване на жилище или за инвестиции, Франция продължава да е предпочитано място за емиграция. България е единствената източноевропейска държава, която попада в челната десятка на статистиката. България заема десето място в списъка на емигрирали британци и пето в класацията за инвестиции в недвижимо имущество, изпреварвайки страни като Франция, Италия и Гърция.

В прогнозите за бъдещите купувачи или инвеститори обаче България не фигурира в челната десятка.

mediapool.bg