Кламер БГ - Бизнес новини: Близо 23 хил. клиенти на ЕВН получават безплатни SMS-и за неплатени сметки

Близо 23 хил. клиенти на ЕВН получават безплатни SMS-и за неплатени сметки

Бизнес

|
Вт, 07 Ян 2014г. 13:12ч.
Близо 23 хил. клиенти на ЕВН получават безплатни SMS-и за неплатени сметки

Повече от 22 800 клиенти на доставчика на ток в Югоизточна България – ЕВН, са се регистрирали и получават безплатни SMS-и или имейли с предупреждения, че ще им бъде прекъснато захранването заради неплатени сметки. Известяването се получава най-малко 3 дни преди прекъсване на снабдяването и така се предотвратява спирането на тока, за чието възобновяване се плаща такса.

От ЕВН съобщават, че всички техни потребители могат да заявят тази услуга чрез декларация, в която посочват номера на измервателната точка – т.нар ИТН, името на клиента и валиден имейл или номер на мобилен телефон, на който да се изпращат SMS-ите. Тази декларация се подава от титуляра на партидата в офис на компанията. Възможно е с нея да се заяви и получаване на предизвестие за размера на месечната сметка.

Снабдителят припомня, че клиентите му плащат в два периода – от 1-во до 15-то число на месеца и от 11-то до 25-то число на месеца, а всеки потребител може да се информира от фактурата си за своя срок на погасяване на сметките. След изтичането на официалния срок за плащане, дружеството предоставя възможност на клиентите си да заплатят консумираната от тях електроенергия в 10-дневен период, в който се начислява законната лихва за забава. Изключвания на електрозахранването поради неплатена фактура не се извършват по време на празнични и почивни дни, припомня компанията.

mediapool.bg