Кламер БГ - Бизнес новини: БСП няма да подкрепи идеята за сливане на НАП и митниците

БСП няма да подкрепи идеята за сливане на НАП и митниците

Бизнес

|
Пет, 06 Юни 2014г. 16:41ч.
БСП няма да подкрепи идеята за сливане на НАП и митниците

БСП няма да подкрепи идеята на ДПС за създаване на мегаведомство за събиране на данъчните приходи, като се обединят сегашната Национална агенция за приходите и Агенция "Митници". Това обявиха в петък от пресцентъра на партията.

Ден по-рано зам.-председателят на парламентарната група на ДПс Йордан Цонев лансира идеята за създаване на обща приходна администрация, за да се подобри събираемостта на приходите, като припомни, че такова предложение е било дадено от Световната банка преди години, но е било прието само създаването на Националната агенция за приходите. Тя е обединила събирането на данъците и осигурителните вноски, които дотогава е администрирал НОИ.

Финансовият министър Петър Чобанов по принцип одобри предложението, но каза, че това е огромна трудоемка задача и подготвителна работа, което изисква време.

Съгласни сме с позицията на министър Чобанов, че за целта е необходимо постигане на обществено съгласие, е мнението на БСП.

В настоящата политическа ситуация подобна идея и дългосрочна реформа не може да бъде реализирана и БСП няма да подкрепи нейното стартиране, заявиха още от БСП.

mediapool.bg