Кламер БГ - Бизнес новини: "БДЖ-Пътнически превози” с нов управител

"БДЖ-Пътнически превози” с нов управител

Бизнес

|
Пет, 11 Апр 2014г. 18:50ч.
"БДЖ-Пътнически превози” с нов управител

"БДЖ-Пътнически превози" има нов управител, съобщиха в петък от "Холдинг БДЖ", част от чиято структура е дружеството. Георги Георгиев ще замени досегашния шеф на държавния жп превозвач Димитър Димитров.

Приоритетите в работата на новия управител са повишаване на контрола върху експлоатационната дейност в "БДЖ-Пътнически превози” и ускоряване на ремонтната програма, което ще подобри качеството на предлаганата от националния железопътен превозвач услуга, както и финансовите резултати на дружеството, пише в съобщението на БДЖ.

Георги Георгиев притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност “Технология и организация на железопътния транспорт” във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков”. Специализирал е “Модерен мениджмънт на железопътните дружества при условията на пазарното стопанство” в гр. Берлин, откъдето получава допълнителна квалификация.

Цялата професионална кариера на Георгиев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав в пътническите превози, допълват от държавните железници.

mediapool.bg