Кламер БГ - Бизнес новини: Атанас Папаризов ще бъде представителя на страната ни в СТО

Атанас Папаризов ще бъде представителя на страната ни в СТО

Бизнес

|
Ср, 23 Апр 2014г. 13:32ч.
Атанас Папаризов ще бъде представителя на страната ни в СТО

Кабинетът определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация (СТО) със седалище в Женева, съобщи правителствената информационна служба.

Постоянното представителство на България към СТО е учредено през 1996 г. в рамките на постоянното ни представителство при ООН и другите международни организации в Женева.

От дълъг период от време страната ни няма назначен представител при СТО, което създава проблеми при сътрудничеството с тази международна организация, е посочено в мотивите за назначаването на Папаризов.

В момента Атанас Папаризов е съветник на председателя на парламентарната комисия по еврофондовете. Той беше министър на търговията и външно-икономическото сътрудничество по времето на кабинета на Жан Виденов. Бил е министър и в правителствата на Андрей Луканов и Димитър Попов. В периода 2007-2009 г. Папаризов беше и депутат в Европейския парламент.

Атанас Папаризов е роден на 5 юли 1951 г. в София. Завършил е английска гимназия и "Международни икономически отношения" в Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) в Москва през 1977 г. До 1990 г. е работил в Министерството на външната търговия. Специализирал е в Харвардския университет. Владее английски, френски, испански, руски и шведски език.

mediapool.bg